Det var igen onsdag den 14. december 2011 interessant og underholdende at overvære Byrådsmødet i Vejle Kommune. Det er faktisk mærkeligt at de lokale medier: TV, Radio og aviser ikke møder talstærkt op: 1,5 timers gratis topunderholdning for hele familien. Det ses også af de evigt propfyldte tilskuerpladser. Musik og tilråb, denne gang krydret med seksuelle bemærkninger fra DF. Jo der mangler ingenting. Ude i mellemgangen er der tag selv bord med slik og sodavand. Ja tak. Jeg kan varmt anbefale folk at se byråds-møderne i Vejle Kommune. Borgmesteren leder behændigt byrådsmedlemmerne igennem en labyrint af afstemninger hvis hovedformål er at forvirre DFerne så meget, at de ikke bliver alt for kede af det når det øvrige byråd, minus de konservative, afviser det ene efter det andet af DFs forslag.
Hmm, en af de mere pinlige sager er at det tilsyneladende i Vejle ikke er muligt at holde en bynær cam-pingplads kørende på almindelige kommercielle vilkår. Ja pinligt når man tænker på at Give, Brande og Herning sagtens kan. Som den radikale bemærker: så naturskøn en campingplads må da kunne lade sig gøre. Ja det kan man jo kun være enig i. Det er da mærkeligt. Sagen der nu har været i et udvalg efter at have været i et andet udvalg skal nu tilbage til det første udvalg der så skal se på hvad det kan blive til. En af DFerne er sur. For han, føler det som om han personligt skal betale alt det der, når han betaler skat. Tja… Sådan er vi jo nok mange der har det.
Ja´ det er da godt nok mærkeligt. Kan det med at turisternes udebliven have noget at gøre med at folk i almindelighed ikke behøver kørere helt til Vejle for at se en bykerne smadret af glas og beton? Salzburg, Heidelberg og Ebeltoft har da vist ikke nogen problemer med at tiltrække turisterne! Og Give og Brande tilsyneladende heller ikke! Ville det mon have lettet campingpladsens økonomiske situation hvis vi havde bevaret lidt af det gamle? – Og måske også et par af vikingeborgene? Men nu vil politikerne i byrådet i hvert fald kæmpe bravt for at rede i det mindste campingpladsen. Ja Vejle Kommunes byrådsmøder skal nok også fremover blive sjove og interessante for tilskuerne. Så det kan jeg varmt anbefale.
Karsten Holt Larsen